Blog en videoblog over nieuwe locatie bedrijventerrein De Hoef

De School voor Techniek gaat per 1 september 2015 verhuizen naar de Hardwareweg en de Modemweg in Amersfoort. Tijd voor een blog met tips en trucs over deze locaties en de omgeving!

Wat is de kortste fiets- of autoroute? Welke winkels en bedrijven zitten daar in de buurt? En wat zijn de leuke weetjes over de omgeving? Allemaal vragen die we beantwoorden in deze korte blog & videoblog met daarin de leukste en handigste weetjes, tips en trucs. Veel leesplezier!

Wat is de kortste en snelste route van Station Amersfoort Schothorst naar de Hardwareweg en de Modemweg?

Verlaat het station via de Geintunnel en loop richting de Computerweg. Ga links en daarna meteen rechts de Computerweg op. Aan het eind van deze weg ga je nog voor het stoplicht rechtsaf. Vervolg je route voor een paar honderd meter totdat je op de Hardwareweg uitkomt. Hier ga je links en na ongeveer 50 meter vind je Hardwareweg 15 aan je rechterhand. Voor Modemweg 3 ga je nog eens 100 meter verder. Ook deze locatie vind je aan je rechterhand. Je fietstijd bedraagt slechts 3 minuten vanaf het station. Lopend doe je er ongeveer een kwartiertje over.

Route naar de Hardwareweg en de Modemweg

Wat is de kortste en snelste route vanaf de snelweg naar de Hardwareweg en de Modemweg?

Op de A28 neem je afslag 8 richting Amersfoort/Hoevelaken. Vervolg je weg over de Hogeweg en de Outputweg. Op het eerste grote kruispunt, sla je linksaf richting de Hardwareweg en de Modemweg. Vanaf de snelweg is het slechts een paar minuten rijden (zonder file).

Kom je vanaf de A1, neem dan afslag 13 richting Amersfoort Noord. Vervolg je weg voor enkele kilometers over de Rondweg Oost, die vervolgens overgaat in de Outputweg. Na enkele honderden meters sla je rechtsaf richting de Hardwareweg en de Modemweg. Vanaf afslag 13 is dit slechts een paar minuten rijden (zonder file).

Route naar de Hardwareweg en de Modemweg vanaf de A28

Wat zijn de handige weetjes? En welke bedrijven zitten er in de buurt?

Wist je dat de Hardwareweg en de Modemweg deel uitmaken van bedrijventerrein De Hoef? Dat daar meer dan 300 bedrijven gevestigd zijn? Dat de Hoef al bestaat sinds de jaren negentig? Je het bedrijventerrein ook op Twitter kunt volgen (@DeHoef033)? Dat Admium daar ook gevestigd is? Zij o.a. de websites www.schoolvoortechniekamersfoort.nl en www.mboamersfoort.nl hebben gebouwd? Dat er ook enorm veel technische bedrijven zijn gevestigd? Waaronder Heilijgers, Imtech, Hollander Techniek, Metaaltechniek en DHL? Die bedrijven handig kunnen zijn om stage te lopen of een BBL-werkplek te vinden? Dat de IKEA (Euroweg 101) op slechts 12 minuten fietsen zit? Dat Amersfoort meer dan 151.000 inwoners heeft? Wist je waarschijnlijk nog niet! Nu wel 🙂

Bedrijven De Hoef

Waar kun je een lekker hapje eten?

In de (gezonde) schoolkantine kun je lekkere warme en koude broodjes bestellen, of genieten van fruit, snacks en frisdranken. Maar heb je een keer zin in iets anders, dan kun je ook even naar Brasserie The Wing gaan (Printerweg 41). Een lekkere Italiaanse bol haal je op dinsdag, woensdag en vrijdag bij Panini Italiani. Aan de andere kant van Station Schothorst zit nog een Chinees Indisch Restaurant, Cafetaria Zielhorst en de AH (Albert Schweitzersingel 92) voor je dagelijkse boodschappen.

Restaurants in de buurt van De Hoef

Hoe fiets je naar het centrum van Amersfoort?

Uit school wil je natuurlijk ook wel eens naar het centrum van Amersfoort. De snelste route is langs het spoor. Ga vanuit de Hardwareweg en de Modemweg richting station Schothorst over de Computerweg. Nog voordat je deze weg uit fietst, ga je linksaf over de Hoefseweg naar de Liendertseweg. Na de tunnel sla je rechtsaf en vervolg je je weg over het Jan van Riebeeckpad. Na een paar kilometer langs het spoor, buigt de weg af en ga je op de kruising rechtsaf. Fiets deze weg uit en ga linksaf onder de koppelpoort door. Aan het einde rechtsaf, naar de Westsingel. Ga je op de tweede fietsbrug links, dan kom je rechtstreeks in het centrum uit.

Route naar het centrum van Amersfoort

Hopelijk hebben we je geholpen met leuke tips en trucs! Heb je zelf leuke tips? Laat het ons weten via info@mboamersfoort.nl of stuur een tweetje @mboamersfoort.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen