Kevin is Zeker van zijn Zaak: ‘Na mijn studie ben ik meteen doorgegroeid’

Oud-student: Kevin Klomp (20)
BBL studie: Allround tegelzetter
Was: leerling tegelzetter
Is: allround tegelzetter
Leerwerkbedrijf: Tegelzetters- en voegbedrijf Burgering

tegelzetter opleiding

Kevin (20) is Zeker van zijn Zaak. Vanaf zijn vijftiende werkt hij als tegelzetter in hetzelfde bedrijf als zijn vader. Een uniek vak met veel werk in de toekomst. De keuze voor een vak was dus snel gemaakt. Hij haalde zijn niveau 2 en niveau 3 diploma bij zijn huidige werkgever en kon daarna snel doorgroeien. Voor Kevin een win-winsituatie.

Waarom deze opleiding?
‘Ik was school eigenlijk best wel zat en wilde mijn eigen geld verdienen, zodat ik niet afhankelijk ben van mijn ouders. Daarom is het voor mij ideaal om vier dagen te werken en één dag naar school te gaan. Ik ging al heel jong mee naar het werk van mijn vader en kreeg daar een baan aangeboden in de vakanties. Tijdens mijn studie kon ik daar gewoon blijven werken. Ik vond tegelzetter meteen een geweldig vak! Je bent lekker met je bezig en je ziet direct resultaat. Als je s’ ochtends aankomt is er niks en als je s’ middags weggaat staat er een halve badkamer. Je moet niet bang zijn om vies te worden, maar tegelijkertijd is het ook echt precisie werk. Daarnaast kom je op veel verschillende plekken en geen dag is hetzelfde.’

Hoe heb je jezelf ontwikkeld?
‘Ik had al een leuke baan, maar ik wilde graag doorgroeien. Op school leerde ik nieuwe dingen, zoals berekeningen. Die kon ik dan meteen in de praktijk brengen. Ik kreeg een leermeester aangewezen die verantwoordelijk was voor mijn ontwikkeling. Samen hebben we ervoor gezorgd dat ik alle onderdelen heb gehaald. Vooral tijdens mijn niveau 3 studie heb ik veel nieuwe dingen geleerd, je leert veel meer dan een standaard muurtje metselen. Daar krijg je ook te maken met het luxere werk. Dat betekende ook dat ik steeds meer klussen zelfstandig kon gaan doen. Na mijn opleiding ging ik een stuk zekerder op pad. Dat ik nu meer verdien is natuurlijk ook mooi meegenomen.’

Wat zijn je toekomstplannen?
‘Ik wil vooral heel erg goed worden in mijn vak. Als tegelzetter is je werk altijd te zien, het zit niet verstopt. Ik wil dus vooral het allerbeste werk afleveren en nog heel veel verschillende soorten klussen doen. Dat is ook wel echt het leuke aan het vak, de ene dag maak ik een badkamer, de andere dag een zwembad. Als ik genoeg ervaring heb opgedaan, wil ik misschien wel ooit voor mijzelf beginnen, dan zou ik nog wel een cursus boekhouden willen volgen.’ De toekomst ziet er voor tegelzetten goed uit, er is een grote vraag naar.

Meer informatie?
Bekijk de opleidingen van de School voor Techniek van MBO Amersfoort.

Of… meld je aan!
Ben jij zeker van je zaak? Kom in actie en meld je aan voor jouw opleiding. 👊🏻