Mark is zeker van zijn zaak: ‘Alleen leren uit een boekje is niks voor mij’

Mark (20) is zeker van zijn zaak. Alleen uit een boekje leren is niks voor hem. Hij staat liever met twee benen in de klei. Hij wordt dan ook niet voor niks ‘de wervelwind’ van het bedrijf genoemd. De BBL-opleiding Logistiek en Transport bleek de perfecte match! Dat betekent: vier dagen per week werken en één dag naar school.

Student: Mark Ecker (20)
BBL Studie: Logistiek en Transport
Is: werknemer logistiek
Wordt: teamleider logistiek
Leerwerkbedrijf: Mechan Groep

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding?
Ik kan niet stil zitten. Ik moet de hele dag bewegen, zo ben ik altijd geweest. Op de middelbare school was dat soms een probleem, dan wist ik niet hoe snel ik weer kon voetballen. Maar dat betekent niet dat ik niet leergierig en gedreven ben, ik leer gewoon op een hele andere manier. Alleen leren uit een boekje is niks voor mij, ik leer in de praktijk. Eerst dacht ik aan een automonteursopleiding, omdat ik gek ben op auto’s. Maar hier lag de focus erg op het klantcontact, ik doe liever mijn eigen ding. Zo kwam ik uit bij logistiek, dan ben je lekker geconcentreerd bezig en kun je helemaal je eigen gang gaan in het magazijn. Voor mij is dat echt ideaal!

Wanneer is de opleiding iets voor jou?
Als je het beste leert door alles te zien en daarna te doen. Je moet ook een beetje eigen initiatief tonen, dan leer je het meeste. Ik geef altijd zelf aan wat ik wil leren tijdens een werkdag. Het is mijn doel om met iedereen een keer mee te kijken. Daarom noemen mijn collega’s mij ook wel ‘de wervelwind’. Ik leer superveel van mijn leidinggevende. Ik kan altijd bij hem terecht, ook als ik er niet uit kom met schoolopdrachten. Ik begreep laatst iets niet voor school, dan neemt hij echt de tijd om alles exact uit te leggen.

Het is belangrijk om een goed leerbedrijf te vinden. Zorg dat ze echt in je willen investeren. Natuurlijk werkt het twee kanten op; als jij veel wil leren, word je ook waardevoller voor het bedrijf. Het is dus belangrijk dat je leergierig bent en dat uitstraalt. Meestal vinden je collega’s het dan extra leuk om je iets te leren.

Wat wil je hierna doen?
Uiteindelijk wil ik met een vriend een transport- en logistiek bedrijf opzetten, dat lijkt ons geweldig! Ik wil dus nog mijn vrachtwagen rijbewijs halen. Maar voorlopig zit ik hier nog helemaal op mijn plek. Ik rond volgend jaar mijn niveau 2 opleiding af, daarna wil ik doorgaan met niveau 3, zodat ik hier teamleider kan worden!

Meer informatie?
Bekijk de opleidingen van de School voor Techniek van MBO Amersfoort.

Of… meld je aan!
Ben jij zeker van je zaak? Kom in actie en meld je aan voor jouw opleiding. 👊🏻