Meester schilder worden? Willem Blom laat het je zien

‘Weer mooi in de verf, dat geeft veel voldoening’

Het schilderwerk van oude gebouwen weer als nieuw maken of beschadigde eeuwenoude versieringen opknappen, is dat iets voor jou? En ben je benieuwd hoe het is om te studeren bij MBO Amersfoort? Instructeur schilderen Willem Blom vertelt je graag meer over zijn vak. Bekijk zijn vlog.

Willem is instructeur bij de opleiding schilderen. Schilder is een vak dat veel voldoening geeft. Je zorgt er namelijk voor dat oude en nieuwe gebouwen weer mooi in de verf staan. Je gaat voor de beste kwaliteit. Je leert bij de opleiding natuurlijk schilderen, maar ook behangen en decoreren. In oude en nieuwe huizen. Je zorgt dat het hout of de muur klaar is om te schilderen of om te behangen. Daarnaast adviseer je klanten en collega’s over kleuren, vormen en materialen. Kortom: door jou zien wanden, deuren en kozijnen er perfect uit. 

Beroepsbegeleidende leerweg
Bij deze opleiding ga je leren en werken. Je werkt 4 dagen per week en 1 dag ga je naar school. Zo’n opleiding heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Op school krijg je technische vakken en algemeen vormende vakken, zoals taal en rekenen. Voor de algemeen vormende vakken doe je een theoretisch examen. Voor de technische vakken moet je laten zien wat je kunt. Dat examen heet: proeve van bekwaamheid. De opleiding duurt 2 jaar.

Meer weten over de opleiding?
Of is jouw keuze al bevestigd? Kom in actie en meld je aan voor jouw opleiding. 👊🏻