Ruben maakt zich klaar voor Skills the Finals 2022

Nog een week en dan is het zover: Skills the Finals 2022 op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs Utrecht. Ruben Boorsma vertegenwoordigt School voor Techniek voor het metselen en maakt zich klaar voor de nationale vakwedstrijden voor mbo studenten. Wij zijn benieuwd hoe hij zich voorbereidt en zochten hem op in de trainingsweek. Lees je mee?

In gesprek met… Ruben Boorsma

Ruben is 18 jaar oud en volgt de opleiding Allround Metselaar (BBL) bij MBO Amersfoort / De Meerwaarde, waarbij hij 4 dagen werkzaam is bij Van Lagen Metselwerken in Terschuur. Door zijn deelname de Skills doet hij veel extra ervaring op. Een aanrader voor iedereen en dat vindt ook zijn werkgever Van Lagen Metselwerken. Het bedrijf steekt veel energie in de Skills en ziet een deelname aan de Skills echt als een stukje toegevoegde waarde voor hun leerlingen.

Waarom heb je voor het vak gekozen?

‘’Ik heb een keertje meegelopen en toen ontdekte ik dat ik het heel erg leuk vond en dat heb ik voortgezet.’’

Wat maakt de Skills zo leuk?

‘’Je doet er heel veel ervaring mee op. Je leert zelfstandig werken. Van begin tot eind doe je alles zelf. Dus eerst reken en teken je alles uit en dan voer je de opdracht ook zelfstandig uit. En daar leer je heel veel van. Het is gewoon een stukje kunst dat je maakt. En ik krijg heel veel support vanuit het bedrijf, zij vinden het erg leuk als je meedoet.’’

Hoe bereid je je voor op de Skills?

‘’Ik word veel geholpen door mijn werkgever. En deze werk ik aan de opdracht van Skills van twee jaar terug in de praktijkruimte bij ReVaBo. Hier krijg ik dan weer feedback op.’’

Wat zijn je verwachtingen voor de finale?

‘’Ik heb geen verwachting of ik eerste of laatste ga worden. Ik doe gewoon m’n best en ik zie wel hoe ik het ga doen!’’

In gesprek met… Marjan van Lagen

Het bedrijf Van Lagen Metselwerken waar Ruben werkt heeft veel passie voor dit bijzondere en specifieke vak. Het metselbedrijf geeft de jonge metselaars heel bewust alle ruimte te ontwikkelen. Deelnemen aan de Skills is echt een stukje toegevoegde waarde hierin, vertelt Marjan van Lagen, een van de eigenaren.

 

‘’Elk podium plek is meegenomen, maar dat is niet onze insteek. De ervaring en het leerproces dat ze doormaken, dat vinden wij veel belangrijker.’’

 

‘’Je ziet de jongens echt een ontwikkeling doormaken. Ze worden veel zelfstandiger en zekerder van hun kunnen. Tijdens de wedstrijd moet je het echt zelf doen en word je op de proef gesteld. Het zijn niet de meest makkelijke opdrachten en daar moet echt over nagedacht worden. Zeker als je nog onzeker bent is de Skills een goede training. Het stukje zelfontplooiing is gewoon heel groot!

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo-studenten. Via een voorronde en een kwalificatiewedstrijd kunnen mbo-studenten in de nationale finale komen. Daar strijden ze om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied! Een hele mooie kans voor studenten van onze opleidingen om hun talenten te laten zien!

10 finalisten van MBO Amersfoort

Ruben is niet de enige vanuit MBO Amersfoort die in de finale staat. Vanuit andere opleidingen doen ook deze toppers mee: Emma Hoogerwaard (Verzorgende IG), Lorijn Gloudemans (Pedagogisch Werker), Immanuel van der Haar (Kok), Marjet van ’t Spijker (Gastvrouw), Koen de Graaf (Verkoopspecialist), Anniek van Valkenhoef (Bedrijfsadministratie), Jonah Vredeveld (Schilder) en Isa Rokeband met Kirsten Lopers (Handhaving). Wij wensen alle finalisten heel veel succes in de finale!

Breng een bezoek aan Skills the Finals

Kom jij Ruben en onze andere finalisten aanmoedigen in de Jaarbeurs Utrecht? Meld je gratis aan voor Skills The Finals op 31 maart en 1 april via worldskillsnetherlands.nl