Feestelijke aftrap T is for tech

MBO Amersfoort t is voor tech

T is for tech is woensdag officieel van start gegaan tijdens een ontbijtsessie bij MBO Amersfoort op de locatie Wereld voor Techniek. Het doel van T is for tech is, om er samen voor te zorgen dat er in de toekomst voldoende technische vakmensen in de regio zijn. De wethouders van gemeente Nijkerk – Mariëlle Broekman en Utrechtse Heuvelrug – Chantal Broekhuis deelden hun visie op de plannen. Zij ondersteunden de initiatieven om het onderwijs verder te ontwikkelen en dit vooral samen als regio aan te pakken.

Gezamenlijk jongeren kennis laten maken met het mooie technische werkveld én werken aan inhoudelijk sterk technisch aanbod. Dat zijn de uitdagingen voor de komende jaren. In Amersfoort, Nijkerk, Hoevelaken, Maarsbergen, Doorn is hiervoor de komende 4 jaar ruim €10 miljoen beschikbaar. ´Het is belangrijk om de jeugd en hun ouders bewust te maken van wat er tegenwoordig nog meer kan met techniek. Dit begint al op de basisschool´ aldus Mariëlle Broekman, wethouder van gemeente Nijkerk.

Centraal staat het verbeteren van het technisch onderwijs, zorgen voor voldoende techniekdocenten en techniekinstructeurs, jongeren met allerlei vormen van techniek laten kennismaken en techniek zichtbaar maken op de basisschool. Bovenal zullen bedrijven en scholen actief samenwerken, zodat gebruik wordt gemaakt van beschikbare kennis en ervaring.

Initiatiefnemers zijn de 5 techniekscholen; Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs. Onder andere MBO Amersfoort en ROC Midden Nederland zijn actief aangehaakt, evenals de opleidingsbedrijven en het technisch bedrijfsleven.

Technische talenten
De instroom van technische talenten staat centraal deze week. Zo is de Week van de Techniek bij MBO Amersfoort succesvol verlopen. 17 vmbo-scholen, hebben zelf techniek mogen ervaren in korte technische workshops. Met deze ervaringen kunnen eerste- en tweedejaarsleerlingen een betere keuze maken voor de studierichting. ‘Techniek ontwikkelt zich continue in alle sectoren. Gezien deze snelle ontwikkelingen van producten en diensten, is techniek bij uitstek het beroep voor de toekomst’, aldus Ronald den Butter, directeur School voor Techniek bij MBO Amersfoort.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen