Geslaagde Week van de Techniek

Ruim 1.500 VMBO leerlingen uit Eemland hebben de mogelijkheden van leren en werken in de techniek ervaren.

In de week van 25 – 29 januari 2016 organiseerde Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek. Ruim 1.500 VMBO leerlingen uit deze regio bezochten het programma in het pand Wereld voor Techniek in Amersfoort.

Waarnemend voorzitter van  de Week van de Techniek Robbert Lubken van Installatie Werk Midden Nederland heette de standhouders welkom. De Amersfoortse wethouder mevrouw Houwing opende maandagochtend  25 januari de week. Leerlingen van het TechCollege ROC Midden Nederland ontwikkelden het eerste 3D logo van Stichting TechNet Eemland en boden het aan aan mevrouw Houwing. Om 9.00 uur gaf zij het startschot en namen de eerste VMBO leerlingen deel aan het programma.

Week van de Techniek 2016_4

Zelf aan de slag
1.500 VMBO leerlingen gingen zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek.  Van het vormgeven van metaal, lassen,  duurzame bouwtechnieken, het solderen van een printplaat, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, het programmeren van machines met luchtdruk, de werking van een motor en het effect van transport. Ook de combinatie van zorg en techniek kwam aan bod in de opstelling van de rolstoelbaan. Het brede aanbod gaf deelnemers een divers beeld van de techniek.

Week van de Techniek 2016_3

   Week van de Techniek 2016_2

 

 

 

 

Technisch bedrijfsleven en onderwijs ontmoetten elkaar op donderdag 28 januari 2016
Op donderdag 28  januari 2016 namen technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisatie een kijkje bij de Week van de Techniek.  Namens het bestuur van Stichting TechNet Eemland heette Sjaak Vinke, directeur School voor Techniek van MBO Amersfoort de deelnemers welkom. Vervolgens wisselden de deelnemers ervaringen uit en er werden nieuwe contacten gelegd.

Week van de Techniek 2016_1

 

 

 

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen