MBO Amersfoort eerste ATEX-gecertificeerd Regionaal Opleidingscentrum in Nederland

MBO Amersfoort is als eerste Regionaal Opleidingscentrum in ons land gecertificeerd door de Stichting ATEX.  Stichting ATEX heeft als doel om de veiligheid van arbeidskrachten die met explosieve stoffen werken te borgen en te verbeteren. Hiervoor ontwikkelt de organisatie examenmodules en certificeert ze onderwijsinstellingen. Het behalen van het certificaat betekent dat MBO Amersfoort voortaan studenten en arbeidskrachten mag opleiden voor het ATEX-certificaat.

School voor Techniek

De ATEX-examenmodules maken vanaf het schoolseizoen 2014/2015 deel uit van alle opleidingen aan de School voor Techniek van MBO Amersfoort. Dit betekent dat elke gediplomeerde student van school gaat met een ATEX-certificaat. Dit is belangrijk omdat zo’n certificaat verplicht is voor iedereen die met potentieel explosieve stoffen werkt. Om de kennis up-to-date te houden, vervalt een ATEX-certificaat na drie jaar. De gecertificeerde moet dan opnieuw het ATEX-examen afleggen.

Bedrijfsopleidingen

Behalve binnen de eigen technische opleidingen gaat MBO Amersfoort de ATEX-modules vanaf 1 maart aanstaande aanbieden als bedrijfsopleiding. Er komen zowel open inschrijvingscursussen als maatwerkcursussen voor bedrijven. Het is de bedoeling dat de eerste ATEX-certificaten nog voor deze zomer worden uitgereikt.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen