MBO Amersfoort en Scheerder starten unieke opleidingsvorm

Studenten volgen opleiding in de praktijk

De School voor Techniek van MBO Amersfoort start in samenwerking met horecagroothandel Scheerder de BOL-opleiding Logistiek medewerker. De eerste studenten starten in september met deze niveau 2-opleiding. Het praktijkdeel van de opleiding leren ze in het magazijn van Scheerder in Amersfoort. Hier werken ze met echte bestellingen en echte zendingen. Ook het onderwijs krijgen ze op deze locatie, dit wordt verzorgd door docenten van de School voor Techniek.

Vanaf dag één staan de studenten met beide benen in de praktijk. Op de locatie van Scheerder krijgen ze een dagdeel onderwijs en het andere dagdeel werken ze mee in het magazijn. Deze opleidingsvorm sluit aan op de hedendaagse beroepspraktijk. Met de opgedane praktijkervaring hebben studenten een grotere kans op het vinden van een passende baan.

Roel Scheerder: “Wij hebben al eerder samengewerkt met MBO Amersfoort. Een nieuwe samenwerking lag voor de hand. Maatschappelijke projecten bedenken en uitvoeren zit in ons DNA. Nu voor het eerst een project onder ons eigen dak. Spannend, maar heel leuk!”

“MBO Amersfoort is goed in het opleiden van studenten in samenwerking met het bedrijfsleven, onderwijs in bedrijf noemen wij dat. Wij zagen een behoefte voor een BOL-variant van deze opleiding. De samenwerking met Scheerder maakt het mogelijk iets neer te zetten wat in die behoefte voorziet”, aldus Petra Kanters directeur van de School voor Techniek.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen