Nieuwe leerweg

Bij de School voor Techniek kun je een nieuwe leerweg volgen: de Beroepsgestuurde leerweg (BGL). Dit is een combinatie van de beroepsopleidende (BOL) en de beroepsbegeleidende (BBL) leerweg. 

De meeste studenten Bouw of Procesindustrie volgen de beroepsbegeleidende leerweg: dan werk je vier dagen in de week bij een leerbedrijf en ga je de vijfde dag naar school. Andere studenten volgen de beroepsopleidende leerweg: dan ga je fulltime naar school en tijdens stages werk je in de praktijk. Bij de beroepsgestuurde leerweg krijg je eerst onderwijs op school en in het tweede deel van je opleiding ga je aan het werk bij een opleidingsbedrijf. Zo leer je je vak in theorie en praktijk en ben je beter voorbereid op je toekomstige werkplek.

Ruimte om te oriënteren Bij de School voor Techniek kun je starten met een oriëntatiefase waarin je kennis maakt met de richtingen bouw, installatie, elektro en schilderen. Zo ontdek je waar je goed in bent en welke beroepsrichting het beste bij jou past. Aan het eind van de oriëntatiefase kies je dan voor één van deze richtingen. Weet je al wat je wilt? Dan kun je meteen met deze opleiding beginnen.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen