‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Logistiek teamleider

Aanmelden BBL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25775
Leerweg: BBL
Niveau: 3
Duur opleiding: 3 jaar
Startdatum: Februari, Augustus

Jij kunt goed organiseren. En je kunt anderen motiveren. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk. Logistiek teamleider is misschien wel iets voor jou. Je kunt goed met mensen omgaan. Met collega’s en klanten. Je werkt graag samen. En je werkt mee met je team. Je moet wel een goede conditie hebben. Want het is vaak zwaar werk.

Dit is jouw toekomst

Zonder logistiek staat alles stil. Als logistiek teamleider regel je dat goederentransport zonder problemen plaatsvindt. Zo komen goederen op de juiste plek op het juiste moment. Je werkt bij een groothandel, transportbedrijf, distributiecentrum of productiebedrijf. Daar zorg jij ervoor dat de voorraad klopt. En je regelt het vervoer. Ook zorg je dat er genoeg mensen en spullen zijn. Dankzij jou weet iedereen wat hij moet doen. Jij houdt de administratie netjes bij. Je geeft je leidinggevende advies. Bijvoorbeeld als jullie nieuwe mensen of spullen nodig hebben.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Bij de opleiding Logistiek teamleider ga je leren en werken. Je werkt 4 dagen per week en 1 dag ga je naar school. Zo’n opleiding heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Op school krijg je technische vakken en algemeen vormende vakken, zoals taal en rekenen. Voor de algemeen vormende vakken doe je een theoretisch examen. Voor de technische vakken moet je laten zien wat je kunt. Dat examen heet: proeve van bekwaamheid. De opleiding duurt 3 jaar.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een logistiek teamleider precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

 • Je ontvangt goederen/producten en slaat ze op
 • Je verzamelt orders
 • Je verzendt goederen/producten
 • Je coördineert logistieke werkzaamheden
 • Je levert een bijdrage aan het optimaliseren van het logistieke proces

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

 • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
 • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
 • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan achttien jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Vanaf je achttiende jaar zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Het lesgeld voor BBL-opleidingen voor schooljaar 2022-2023 is voor:

 • Entree- en basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2) € 258,-.
 • De vak-, middenkader- en specialistenopleiding (niveau 3 en 4) € 624,-.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Bestellen leermiddelen
Voor het bestellen van leermiddelen kun je terecht bij Studers. Bekijk en lees de instructie.
Meer informatie over de kosten van leermiddelen.

Laptop
Voor je opleiding heb je een laptop nodig. Wat moet je laptop kunnen?

Zijn de kosten een probleem?
Bij MBO Amersfoort kun je met financiële vragen terecht bij het Financieel Spreekuur (FIS). Zij denken met je mee over de mogelijkheden. Stuur je vraag per mail naar FIS@mboamersfoort.nl of WhatsApp of bel naar 06-15 28 32 14.

Overige kosten

 • €1.250,- (boeken en licenties voor de gehele opleiding)

Vervolgopleidingen

Mbo-opleidingen op niveau 4

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Klik hier voor de laatste informatie.