‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Tegelzetter

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25117
Leerweg: BBL
Niveau: 2
Duur opleiding: 2 jaar
Startdatum: Doorgaand

Jij bent handig. En je werkt héél netjes, ook als iets op tijd af moet zijn. Je houdt niet van stilzitten. Je let op de details. Misschien is tegelzetter iets voor jou. Je moet wel fit zijn, want het is zwaar werk. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk. En je werkt graag zelfstandig.

Dit is jouw toekomst

Als tegelzetter maak je vloeren en wanden helemaal af. En je zorgt dat keukens, badkamers en wc’s er netjes uitzien. Tegels zetten moet je goed voorbereiden. Je begint met meten. Daarna ga je plannen. Als laatste leg je alles wat je nodig hebt klaar. Soms doe je ook metselwerk of stucwerk. Maar dat is voor jou geen probleem. Jij bent handig met gereedschap. En je kent alle technieken. Want er zijn heel veel verschillende soorten tegels. Soms werk je in een kleine ruimte. En soms werk je samen met collega’s aan een grote klus.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Je doet deze opleiding bij ons in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dan werk je vier dagen per week. En je gaat een dag per week naar school. De opleiding duurt twee jaar.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een tegelzetter precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaak:

  • Je voert tegelwerkzaamheden uit

Verplichte vakken zijn: Nederlands, rekenen, en loopbaan en burgerschap.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo basisberoepsgerichte-, vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo
    theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma entree-opleiding (mbo niveau 1)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BBL-opleiding op niveau 1 en 2 is het lesgeld € 240,- en voor niveau 3 en 4 opleidingen € 582,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

  • Allround tegelzetter (niveau 3)
  • Vakcursus voor het tegelzetbedrijf (BOVATIN)
  • Ondernemersdiploma tegelzettersbedrijf (KOB)

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen