‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Verspaner

Aanmelden BBL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25302
Leerweg:BBL
Niveau:2
Duur opleiding:1-2 jaar
Startdatum: September

Lijkt het je mooi om met materialen en gereedschappen zo precies mogelijk producten te maken van ijzer, metaal of kunststof? Dat is wat een verspaner namelijk doet. Als je precies bent dan is dit echt iets voor jou! Jij werkt graag met je handen. Alles wat je maakt moet perfect zijn. Je werkt netjes en zelfstandig. En je kunt je prima concentreren. Ook als er bijvoorbeeld veel lawaai om je heen is.

Dit is jouw toekomst

Je werkt met machines. Bijvoorbeeld met een draaibank of een freesmachine. Daarmee bewerk je staal, gietijzer en kunststof. Je maakt onderdelen die op allerlei plekken worden gebruikt. Bijvoorbeeld in auto’s, vliegtuigen, computers, en in medische apparatuur. Het is dus belangrijk dat jij je werk goed doet. Daarom controleer je alle onderdelen die af zijn goed. Alle maten moeten kloppen. Metaal bewerken kan gevaarlijk zijn. Daarom hou jij je aan de regels en afspraken over het werk. Zo zorg je voor de veiligheid. Van jezelf, van je collega’s en van het milieu.

 

Zo ziet jouw opleiding eruit

Bij de opleiding Verspaner ga je leren en werken. Je werkt 4 dagen per week en 1 dag ga je naar school. Zo’n opleiding heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Op school krijg je technische vakken en algemeen vormende vakken, zoals taal en rekenen. Voor de algemeen vormende vakken doe je een theoretisch examen. Voor de technische vakken moet je laten zien wat je kunt. Dat examen heet: proeve van bekwaamheid.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een verspaner precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaak:

  • Je bewerkt materialen

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, rekenen, en loopbaan en burgerschap.

Keuzedelen

Toelatingseisen

Opleidingskosten

Vervolgopleidingen

  • Allround verspaner (niveau 3)

Kans op stage en werk

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen