Studenten bouwen aan de toekomst

BBL-studenten van MBO Amersfoort werken mee aan de verbouwing van hun nieuwe school. Bij het verlenen van de opdracht aan de aannemer is overeengekomen dat de studenten werkervaring opdoen tijdens de verbouwing. De aannemer heeft deze studenten tijdelijk in dienst genomen. Een mooi voorbeeld van hoe onderwijs en praktijk samen komen.

Vanaf komend najaar is de School voor Techniek (onderdeel van MBO Amersfoort) samen met een aantal opleidingsbedrijven te vinden aan de Hardwareweg. MBO Amersfoort heeft daar een pand aangekocht en de aannemer is inmiddels gestart met de verbouwing van de locatie.

Aantrekkelijk onderwijs
“Samen met drie opleidingsbedrijven starten we een vernieuwd onderwijsconcept”, licht Sjaak Vinke, directeur van de School voor Techniek toe. “Door de krachten te bundelen willen we een effectievere kennisuitwisseling tussen onderwijs en bedrijfsleven bereiken. De samenwerking met het bedrijfsleven versterkt ons technisch onderwijs. Zo kunnen we studenten beter voorbereiden op hun toekomst”.

Een aantal opleidingen van de School voor Techniek is al gevestigd in Amersfoort, de overige opleidingen zitten nog in Leusden. Komend najaar verhuist de hele school naar bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort. De opleidingen in de domeinen Bouw en infra, Schilderen en onderhoud, Techniek en procesindustrie trekken in het pand aan de Hardwareweg. De overige opleidingen (Mobiliteit en voertuigen, Tweewielertechniek, Transport en Logistiek) gaan naar de Modemweg.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen