Succesvolle Week van de Techniek

Ruim 1550 VMBO leerlingen uit regio Eemland bezochten van maandag 22 januari tot en met vrijdag 26 januari 2018 de Week van de techniek. Tijdens deze week, georganiseerd door Stichting TechNet Eemland, maakten de leerlingen kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. De week werd gehouden in de Wereld voor Techniek. Het pand waar ook de School voor Techniek in gevestigd is. 

Zelf aan de slag
VMBO leerlingen gingen zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Zij maakten kennis het vormgeven van metaal en productietechnieken in de metaal, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, slimme technieken met domotica, 3D printing, augmented reality, VR bril en het maken van een digitale dobbelsteen, de werking van een motor en het effect van transport en logistiek. Ook was er een zorgrobot, konden zij proefjes doen bij laboratorium techniek en een dakraam plaatsen bij de bouw.

Netwerkontbijt
Op woensdag 24 januari deelden het technisch bedrijfsleven en onderwijs ervaringen over praktische acties voor instroom in de techniek. Adri Pijnenburg zette de ontwikkelingen binnen VMBO en MBO op scherp. Praktische voorbeelden van samenwerkingen binnen VMBO, MBO en bedrijfsleven werden besproken.

Ook ouders namen een kijkje
Op donderdag 25 januari bezochten jongeren samen met hun ouders het programma. Enthousiast namen zij deel aan de workshops met een breed beeld van de mogelijkheden van leren en werken in de techniek als resultaat.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen