Vier winnaars School voor Techniek gaan door naar regionale wedstrijden

Na een hele dag schilderen, behangen en timmeren zijn vier studenten van de School voor Techniek van MBO Amersfoort als winnaars uit de bus gekomen. Zij mogen hun school vertegenwoordigen tijdens de regionale wedstrijden.

School voor Techniek - Winnaar Sebastiaan Speksnijder bestudeert zijn timmeropdracht

Sebastiaan Speksnijder bestudeert zijn timmeropdracht

De studenten timmeren kregen de opdracht een hoek van een kapconstructie te maken voor een dak. Lastig hierbij waren de verschillende hoeken die ieder perfect uitgevoerd moesten worden. De schilderstudenten moesten naast netjes werken ook goed plannen. Alleen dan kwamen ze goed uit met de droogtijden van de deelopdrachten behangen en schilderen.

School voor Techniek - Winnaar Youri Pieters aan de slag met zijn schilderodpracht

Youri Pieters aan de slag met zijn schilderopdracht

De juryleden oordeelden dat Youri Pieters en Henk Baum de beste schilderstudenten zijn. Sebastiaan Speksnijder en Jesse Kuh werden gekozen tot de beste studenten timmeren. Deze vier winnaars mogen namens MBO Amersfoort meedoen aan de regionale vakwedstrijden. Ze gaan dan de strijd aan met studenten van andere mbo-scholen in de omgeving van Amersfoort.

De komende weken organiseert MBO Amersfoort bij negen opleidingen voorrondes om te bepalen wie de school mag vertegenwoordigen op de regionale wedstrijd Skills Heroes. Vorig jaar won Anne Nijhof, student van Hotelschool Amersfoort, de hierop volgende landelijke wedstrijd. Zij mag zich een jaar lang de beste gastvrouw van Nederland noemen. In november is zij één van de 500 jongeren uit 30 landen die de strijd met elkaar aangaan tijdens Euroskills in Göteborg.

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen. Met Skills Heroes benadrukken stichting WorldSkills Netherlands, de mbo-scholen, brancheorganisaties en het Ministerie van OCW het belang van vakmanschap. MBO Amersfoort biedt studenten met deze vakwedstijden unieke leerervaringen en de mogelijkheid om te excelleren.

Voor meer informatie, kijk op schoolvoortechniekamersfoort.nl en worldskillsnetherlands.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen