Voorlichtingsvideo bouw, schilderen, metaal-, elektro- en installatietechniek

Wat moet je weten over de School voor Techniek?  Je leert in de mbo-techniekopleidingen alles wat je nodig hebt om goed aan de slag te kunnen in de branche.  De meeste kennis en skills doe je op in de praktijk op speciale leerwerkplekken. 

Meer weten? Bekijk de voorlichtingsvideo van Theo de Rijk, docent Bouwtechniek.

Bouw en infra

Wie aan de slag wil in de bouw, moet van aanpakken weten. Jij bent dan ook graag bezig met je handen. Buiten werken en vroeg opstaan vind je geen probleem. In de infratechniek moet je niet alleen technisch zijn, maar ook goed zijn in het bedenken van oplossingen. Met een mbo-opleiding Bouwkunde of Infratechniek kun je terecht bij één van de vele bouw-, waterbouw- of wegenbouwbedrijven. Ook kun je bijvoorbeeld inkoper worden bij een commercieel bedrijf. Of adviseur bij een gemeente.

Schilderen en onderhoud

Met een opleiding tot schilder kun je aan de slag bij een schilders- of onderhoudsbedrijf. Je werkt meestal op locatie, maar soms ook in de werkplaats. Jouw opdrachtgevers zitten in de woningbouw, de utiliteitsbouw, de renovatie- en verbouw, de nieuwbouw en het vastgoedonderhoud. Met een goede mbo-opleiding, en een flinke dosis ervaring op zak, kun je natuurlijk ook je eigen schildersbedrijf beginnen!

Techniek en procesindustrie

Als je werkt in de techniek heb je een veelzijdige beroep. In de techniek en procesindustrie verandert de techniek jaarlijks met nieuwe en uitdagende technieken. Je werkt bijvoorbeeld bij een elektro-, installatie-, metaal- of infra technisch bedrijf. Gebouwen en machines worden duurzamer gebouwd en voorzien van nieuwe technieken.

Samen met je collega’s ontwerp of onderhoud je installaties, machines en productiesystemen in diverse fabrieken. Denk hierbij aan het installeren en onderhouden van airco’s, het bedienen en bewaken van productielijnen in fabrieken, of het aanleggen en onderhouden van elektrische systemen. Ontdek jij een foutje in een ontwerp of een afwijking in een productielijn? Het is aan jou om een oplossing te vinden!

Is jouw keuze bevestigd? Kom in actie en meld je aan voor jouw opleiding. 👊🏻

 

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen