Waar staan we voor. Kom meer te weten over School voor Techniek. Dè technische duurzame opleider van de regio.

School voor techniek staat voor kleinschalig onderwijs waar we je opleiden tot vakman of vakvrouw.

 

Laatste ontwikkelingen
School voor Techniek onderscheidt zich met unieke opleidingen en door aan te sluiten bij de laatste ontwikkelingen en bij de energietransitie. Warmtepompen en waterstofauto hebben we in huis om te leren en te werken met deze laatste technieken.

Samenwerking
Ook onderscheiden we ons met ons onderwijsbedrijf de Garage en met de samenwerking met onze partners in de Wereld voor techniek.

Bekijk de video en kom meer te weten.

Denk jij altijd na over hoe dingen in elkaar zitten? Maak je graag dingen? Ben je bezig met innovatie, maar vind je jouw toekomst ook belangrijk? Met techniek ben je maatschappelijke betrokken. Kortom, het komt allemaal samen bij de School voor Techniek.

Technische opleider in de regio
Met 55 opleidingen, ruim 1600 studenten, meer dan 60 leraren en minstens 500 aangesloten leerwerkbedrijven zijn we dè technische opleider in de regio. Toch blijven we klein en persoonlijk en kennen we onze studenten. Onze studieloopbaanbegeleiders en leraren zorgen dat jij je studie goed doorloopt. Persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. En als er eens een probleem is, dan vinden we daar een oplossing voor. Dat is waar wij voor staan!

Wat ga je doen?
Op School voor Techniek koppelen we theorie aan praktijk. Zo leer je bijvoorbeeld bouwkundig tekenen. Of techniek aansluiten waarmee je met één app het huis bedient. En wat dacht je van sleutelen aan een waterstofauto…
Naast de beroepsgerichte vakken zijn er ook algemene vakken met extra aandacht voor taal en rekenen. Bij School voor Techniek staat jouw leerweg centraal.
Je vindt ons op bedrijventerrein De Hoef, vlak bij station Amersfoort Schothorst. We leiden je graag rond in onze ‘Wereld van Techniek’.

In Nederland werken ruim 1 miljoen mensen in de technische sector. Zij leveren een bijdrage van 40% aan de Nederlandse export. Een flinke sector dus, waarin veel te doen is. Daarbij gaan technologische ontwikkelingen razendsnel. Denk aan techniek in de zorg en duurzaam bouwen. Hierdoor zijn er veel technische banen. Je hebt altijd werk met je techniekdiploma op zak.

Onze opleidingen zijn beroepsgericht. Als je begint aan je studie dan weet je wat je vakgebied wordt. Dat kan voor een werkgever zijn of je start je eigen bedrijf.

‘Ga jij het maken in de techniek?’

De meeste kennis en skills doe je op in de praktijk. Dit doe je bij leerwerkplekken. Zo zit je gemiddeld één dag per week in de schoolbanken, maar ga je vooral aan de slag. Onze studenten werken bij veel bedrijven uit de regio. Van groot tot klein. Op die manier zit je overal middenin en ben je up-to-date met nieuwe technieken en materialen.

Waar denk jij aan bij techniek? Check hier welke sector het beste bij jou past.
Van installatiemonteur, chauffeur en timmerman tot aan schilder en constructiewerker. Waar voel jij je thuis?

Bouw 
Jij bouwt mee aan Nederland. 
In de bouwtechniek kun je bij veel bedrijven werken. Als timmerman, metselaar en tegelzetter werk je mee aan het realiseren van een project. Je kunt ook bij de overheid werken. Bijvoorbeeld als adviseur bij een gemeente. Ook is het mogelijk om door te groeien tot uitvoerder. Goede vakmensen in de bouw blijven altijd nodig.

Schilderen en onderhoud 
Jij maakt het mooi. 
Als schilder heb je vaak veel afwisseling in je werkplek. Je schildert bijvoorbeeld de kozijnen van een mooi oud huis of het restaurant in een ziekenhuis. Je kunt voor verschillende opdrachtgevers werken. Bijvoorbeeld in de woningbouw of het woningonderhoud. Je kunt natuurlijk ook je eigen schildersbedrijf beginnen.

Techniek en procesindustrie 
Jij zorgt dat alles goed is aangesloten. 
Techniek en procesindustrie is een verzamelnaam voor elektro-, installatie-, metaal- en infratechniek. Jij gaat straks werken aan technische installaties of metalen onderdelen en constructies. Bijvoorbeeld in woonhuizen, kantoren of bedrijfspanden.

Je leert machines maken bij mechatronica. Je installeert waterleidingen, stroomkabels of sluit machines aan. En in de metaaltechniek maak je metalen constructies voor machines of gebouwen.

Je kunt op allerlei verschillende plekken werken: bij grote of kleine bedrijven, voor de overheid of bij mensen thuis. Bijvoorbeeld voor een nieuwe badkamer. Wist je dat je ook kunt doorstromen naar technicus? Dan stuur je monteurs aan of leidt je projecten. Bedrijven hebben altijd plaats voor goed opgeleide mensen.

Transport en logistiek 
Jij rijdt alles naar de juiste plaats. 
Er wordt steeds meer online besteld. Dat moet goed bezorgd worden. Jij leidt dat in goed banen. Als chauffeur moet je natuurlijk goed kunnen rijden. Soms met je oplegger achteruit een klein steegje inrijden. Dan moet je zeker weten dat je het goed kan.

Mobiliteit en voertuigen 
Jij krijgt ze weer aan het rijden. 
Sleutel je graag aan fietsen, auto’s of brommers? Maak dan van je hobby je werk. Het leuke is dat de techniek steeds beter wordt. Denk aan elektrische fietsen of auto’s die op waterstof rijden. Ook bij vrachtwagens gaan de ontwikkelingen snel. Je kunt kiezen uit vier opleidingen: autotechniek, bedrijfsautotechniek, fietstechniek of scootertechniek.