Week van de Techniek met 1300 vmbo-leerlingen

In de week van 23 – 27 januari 2017 organiseert Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek. Ruim 1300 vmbo-leerlingen uit deze regio bezoeken het programma in de School voor Techniek van MBO Amersfoort in Amersfoort. De Amersfoortse wethouder mevrouw Houwing opende vanochtend de week. Om 9.00 uur gaf zij het startschot en namen de eerste vmbo-leerlingen deel aan het programma.

Zelf aan de slag

School voor Techniek - Week van de Techniek - leerlingen vmbo doen actief meeDe vmbo-leerlingen gaan zelf actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Van het vormgeven van metaal, lassen, duurzame bouwtechnieken, het solderen van een printplaat, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, het programmeren van machines met luchtdruk, de werking van een motor en het effect van transport. Het brede aanbod geeft deelnemers een divers beeld van de techniek.

De Week van de Techniek is in volle gang. Afgelopen dagen hebben we enthousiaste leerlingen en docenten mogen ontvangen. Het is fantastisch om te zien hoe de leerlingen aan de slag gaan in de workshops én zeker ook hoe de standhouders telkens opnieuw de vmbo leerlingen enthousiast meenemen in hun verhaal (Petra Kanters, directeur School voor Techniek).

Vmbo maakt kennis met techniek

Tijdens de Week voor Techniek geven bedrijven uit de techniek de vmbo-leerlingen workshops en presentaties over leren en werken in de techniek. De technische sector verandert continu. Techniek staat nooit stil en dat maakt het heel spannend en interessant. Er is heel vaak meteen werk te vinden. Technische bedrijven zijn altijd op zoek, naar jongens en meisjes. Door workshops en presentaties ontdekken leerlingen wat techniek zo boeiend maakt en welke mogelijkheden er zijn.

Eindeloze technische mogelijkheden beginnen met een opleiding in de techniek. Bekijk ons aanbod van BOL en BBL-opleidingen in de techniek.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen