Week van de Techniek 22-26 januari 2018

Techniek is overal. Niet alleen in de bouw en industrie, maar juist ook in de gewone, dagelijkse zaken speelt techniek een hoofdrol.

Het belang van techniek, de impact van techniek op de toekomst van jongeren en de grote vraag naar technische vakkrachten staat centraal bij de Week van de Techniek.

Ruim 1500 VMBO leerlingen uit Eemland maken kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek
Van maandag 22 januari tot en met vrijdag 26 januari 2018 organiseert Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek. Ruim 1500 VMBO leerlingen uit deze regio nemen deel aan dit programma waarin zij kennismaken met de veelzijdigheid van techniek. Gastlocatie is de Wereld voor techniek in Amersfoort. In dit pand is ook de School voor Techniek van MBO Amersfoort gevestigd. 

Programma

Zelf aan de slag – 22 – 26 januari 2018
VMBO leerlingen gaan zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een 1,5 uur durend programma nemen zij deel aan diverse workshops. Er is keuze uit onder andere productietechnieken in de metaal, het construeren en ontwerpen van een gebouw, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, virtual reality, schilderen, slimme technieken met domotica, het maken van een digitale dobbelsteen, laboratorium- en procestechniek, de werking van een motor en het effect van transport en logistiek. Ook de combinatie van zorg en techniek komt aan bod met de zorgrobot Zora.

Techniek is jouw toekomst – 25 januari 2018
Jongeren tussen de 12 en 16 jaar kunnen samen met hun ouders de veelzijdigheid van techniek ontdekken op donderdag 25 januari tussen 17:00 en 20:00 uur. Naast de workshops, kunnen ze hun kennis testen bij de quiz en zich laten inspireren bij de lezing De invloed van Techniek op jouw toekomst. Tijdens de lezing neemt Remco Swaab, directeur van Bouwbedrijf A. Huurdeman, bezoekers mee in de veranderingen van het technisch bedrijfsleven. De entree is gratis en aanmelden is niet nodig. Ook dit is in de Wereld voor Techniek (Hardwareweg 15, Amersfoort).

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen