Week van de Techniek 25-29 januari 2016

Ruim 1500 VMBO leerlingen uit Eemland maken kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek.

Van maandag 25 januari tot en met vrijdag 29 januari 2016 organiseert Stichting TechNet Eemland de Week van de Techniek. Ruim 1500 VMBO leerlingen uit deze regio nemen deel aan dit programma waarin zij kennismaken met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. De week wordt maandag 25 januari om 9.00 uur geopend door de Amersfoortse wethouder mevrouw Houwing.

Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar juist ook in de gewone, dagelijkse zaken speelt techniek een hoofdrol. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de techniek ook in de toekomst een belangrijke werkgever.

Zelf aan de slag
VMBO leerlingen gaan zelf, actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een 1,5 uur durend programma maken zij kennis met 4 verschillende mogelijkheden van werken in de techniek. Er is keuze uit verschillende activiteiten, zoals het vormgeven van metaal en productietechnieken in de metaal, het construeren en ontwerpen van een gebouw, digitaal ontwerpen van elektrische schakelingen, het ontwikkelen van een lamp, innovatie met brandstof en installatietechniek, het programmeren van machines met luchtdruk, de werking van een motor en het effect van transport. Ook de combinatie van zorg en techniek komt aan bod in een opstelling van een rolstoelbaan.

Technisch bedrijfsleven en onderwijs ontmoeten elkaar op donderdag 28 januari 2016
Op donderdag 28  januari 2016 organiseert Stichting TechNet Eemland de bijeenkomst over duurzaamheid in de techniek  voor het technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisaties. 033 Energie en Vereniging Eigen Huis zullen ervaringen delen op het gebied van samenwerking en duurzame oplossingen. Vanuit verbinding ontstaan nieuwe initiatieven, die aansluiten bij de behoefte van jongeren, het bedrijfsleven en onderwijs in de techniek.

Geïnteresseerden uit het technisch bedrijfsleven, onderwijs, overheid en brancheorganisaties zijn op donderdag 28 januari 2016  van 15.00 tot 18.00 uur van harte welkom. Locatie: Wereld voor Techniek, Hardwareweg 15, Amersfoort. Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomst. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar techneteemland@mboamersfoort.nl.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen