Werken met explosieve stoffen? Deze jongens kregen de eerste certificaten

Op dinsdag 8 juli ontvingen zeven studenten de eerste ATEX-certificaten uit handen van de directeur van de School voor Techniek. De School voor Techniek is de eerste mbo-instelling in Nederland die de certificaten namens Stichting ATEX mag uitreiken. Tijdens de eendaagse cursus leren studenten over de risico’s van werken met explosieve atmosferen en de maatregelen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Certificaat van betekenis

Voor de studenten Elektro- en Installatietechniek komt het certificaat goed van pas in hun verdere carrière. Zij kunnen hun kennis en ervaring in praktijk brengen wanneer zij bijvoorbeeld werken met gasleidingen, accu’s, statische elektriciteit of in spanningsruimten. Alle studenten Elektro- en Installatietechniek worden vanaf schooljaar 2014-2015 in de gelegenheid gesteld het ATEX-certificaat te behalen.

Certificaten voor bedrijven

De cursus is niet alleen onderdeel van de BOL- en BBL-opleidingen. Ook bedrijven kunnen hun werknemers laten certificeren bij de School voor Techniek. Neem voor meer informatie over de bedrijfscursussen contact op met Tjitse Offinga (t.offinga@mboamersfoort.nl).

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen