Zilver voor School voor Techniek

SKILLS HEROES THE FINALS

Skills zijn de vakwedstrijden voor het mbo. Studenten kunnen in circa 50 jaarlijkse wedstrijden hun skills laten zien. Dit jaar vond de finale plaats in het WTC in Leeuwarden. Veronica Natzijl en Robin Joosten vertegenwoordigen de School voor Techniek. Voor de Skills Heroes deelnemers kwam eindelijk de ontknoping na drie dagen keihard strijden. In een uitverkochte zaal met 3000 stoelen maakten presentators Tim Douwsma en Siham Raijoul de winnaars bekend. Veronica nam deel aan schilderen en won zilver! Robin nam deel aan metselen en had een 5de plaats te pakken.

Veronica werd gecoacht door Johnny Sernee van schildersvakopleiding en Willem Blom van MBO Amersfoort. Vorig jaar was Veronica als derde finalist geëindigd. Dit was toen een grote verassing voor haar en hierdoor kreeg ze de smaak goed te pakken. Willem Blom, docent schilderen, vertelt: “Ze had zich als doel gesteld dit jaar weer een podiumplaats te veroveren. Tijdens de drie wedstrijddagen was Veronica erg gespannen. Ze vond de moeilijkheidsgraad van de verschillende opdrachten erg hoog liggen. Ook vond ze het niveau van de overige deelnemers erg hoog. Toch heeft ze alle opdrachten binnen de gestelde tijd afgerond, wat resulteerde in een tweede plaats. Dus niet alleen een podiumplek, maar ook nog een plaats hoger geëindigd dan vorig jaar.”

De opdrachten zijn variërend van een deur schilderen tot het uittekenen en uit de hand schilderen van een Fibonacci cirkel.

De 415 finalisten kwamen van 52 verschillende mbo-scholen. MBO Amersfoort stond in finale met acht beroepen en negen studenten. We hadden een score van vijftig procent en gingen naar huis met vier medailles! Een knappe prestatie!

Het eindresultaat
ZILVER: Veronica Natzijl – Schilderen
ZIlVER: Rick Hakvoort – Bedrijfsadministratie
ZILVER: Michèle van de Water – Gastvrouw
BRONS: Janna Gadella – Pedagogisch medewerker
VIJFDE: Robin Joosten – Metselaar
VIJFDE Kirsten Lopers – Handhaver toezicht en veiligheid
VIJFDE Jeroen de Boer – Handhaver toezicht en veiligheid
ZESDE: Isolde Bosch – Kok
ACHTSTE: Tom Czerniak – Beveiliger

We kunnen terugkijken op zeer succesvolle Nederlands kampioenschappen voor vakmensen Worldskills Netherlands. MBO Amersfoort scoorde hoog in maar liefst acht beroepen. Daar mogen we terecht trots op zijn. Felicitaties aan alle medaillewinnaars, deelnemende studenten en dank aan betrokken medewerkers, leerbedrijven en sponsors.

Meer informatie over SKILLS HEROES: https://worldskillsnetherlands.nl/

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen