‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Monteur elektrotechnische installaties

Aanmelden BBL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25333
Leerweg: BBL
Niveau: 2
Duur opleiding: 1-2 jaar
Startdatum: Januari, September

Jij bent technisch en je werkt netjes. Je bent klantvriendelijk en je neemt initiatief. Problemen oplossen vind je leuk. Je werkt zelfstandig of samen met anderen. Je volgt de ontwikkelingen in de elektrotechniek. Er is altijd wat nieuws te leren.

Dit is jouw toekomst

Je werkt bijvoorbeeld op straat of in bedrijven, ziekenhuizen of winkelcentra. Jij werkt zelfstandig. Een ervaren collega begeleidt jou. Je zorgt ervoor dat stoplichten werken. Of netwerken van computers. Of dat mensen elektronisch kunnen betalen. Hiervoor leg jij leidingen aan. En je doet het onderhoud.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Je doet deze opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dan werk je 4 dagen per week. En je gaat 1 dag per week naar school.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een monteur elektrotechnische installaties precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaak:

  • Je installeert elektrotechnische installaties

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, rekenen, en loopbaan en burgerschap.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo basisberoepsgerichte-, vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo
    theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma entree-opleiding (mbo niveau 1)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BBL-opleiding op niveau 1 en 2 is het lesgeld € 240,- en voor niveau 3 en 4 opleidingen € 582,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen