‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Monteur werktuigkundige installaties

Aanmelden BBL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25350
Leerweg:BBL
Niveau:2
Duur opleiding:1-2 jaar
Startdatum: Januari, September

Jij bent handig en technisch. Als iets kapot is, zoek je graag uit waar het probleem zit. Daarna repareer je het weer netjes. Je werkt zelfstandig maar ook graag samen met anderen. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk. Soms gaat het anders dan je had verwacht. Dat maakt je niets uit, jij past je gemakkelijk aan.

Dit is jouw toekomst

Je plaatst en monteert op een veilige en snelle manier cv-ketels, fornuizen, douches, baden en toiletten. Lekker veelzijdig werk! Je werkt bij een installatiebedrijf. Je legt verschillende leidingen aan. En je installeert apparatuur. Zo zorg je dat de wc, de keuken en de ventilatie goed werken. Je werkt altijd ergens anders. Je krijgt je opdrachten van bedrijven of gewone mensen. Je werkt zelfstandig. Een collega met veel ervaring begeleidt je.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Bij de opleiding Monteur werktuigkundige installaties ga je leren en werken. Je werkt 4 dagen per week en 1 dag of 2 avonden ga je naar school. Zo’n opleiding heet beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Op school krijg je technische vakken en algemeen vormende vakken, zoals taal en rekenen. Voor de algemeen vormende vakken doe je een theoretisch examen. Voor de technische vakken moet je laten zien wat je kunt. Dat examen heet: proeve van bekwaamheid.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een monteur werktuigkundige installaties precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken. Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je installeert werktuigkundige installaties
  • Je voert installatiewerk aan werktuigkundige installaties uit in de woning- en utiliteitsbouw.

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands en rekenen, loopbaan en burgerschap (LB) en vaktheorie.

Keuzedelen

Toelatingseisen

Opleidingskosten

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Studie in Cijfers

Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Klik hier voor de laatste informatie.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen